вторник, 21 апреля 2020 г.

день книги та авторського права


До всесвітнього дня книги і авторського 
                               права



У квітні 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги і авторського права, який щорічно відзначається з 1996 року.  Головна мета свята  – привернути увагу як державних органів, так і широкої публіки до книг, як джерел отримання знань, засобів комунікації, які залишаються основою активної освіти й критичного мислення, незважаючи на стрімкий розвиток більш складних джерел інфор мації.
Сьогодні Всесвітній день книги святкують у 190 країнах світу.
Кожного року за ініціативою ЮНЕСКО обирається Всесвітня столиця книги. Такими вже були Мадрид, Александрія, Нью-Делі, Антверпен, Монреаль, Турин, Богота, Амстердам, Бейрут, Любляна, Буенос-Айрес, Єреван, Банкок, Інчхон, Порт-Харкорт, Вроцлав.  В 2017році Всесвітньою столицею книги обрана столиця Гвінеї  м.Конакрі.
 Цього дня проводяться зустрічі з авторами, читання уривків із улюблених книг, різноманітні конкурси, вікторини, акції на захист книги, фестивалі читання, розпродаж книг тощо. Деякі країни з нагоди цієї дати видають одне з найпопулярніших видань і роздають його безкоштовно.Правила выбора книг для детей. Для чего нужно читать детям?

Комментариев нет:

Отправить комментарий